woensdag 26 februari 2014

Stukken laten printen bij CVO Cervo-Go

Vandaag (26/02/2014) zijn we op bezoek geweest bij Alain Duerinckx.
Alain is een leerkracht die les geeft over 3D printen aan het CVO Cervo-Go.

Via de site van het CVO zijn we in contact gekomen met Alain.
We hadden stukken nodig voor onze kop naar boven en beneden te laten gaan.
Deze zijn moeilijk na te maken, vandaar dat we ze laten printen, dit is ideaal voor ons onderwerp dat er ook materiaal gebruikt wordt dat geconstrueerd wordt door een 3D printer zelf.

We zijn heel tevreden van het resultaat.


En dit is het resultaat van dit bezoek. Op de foto's is enkel de support nog aanwezig, dit zorgt ervoor dat het stuk tijdens het printen niet in elkaar zou zakken.
Eerst was er ook nog een raft aan, dit is aan de onderkant van het stuk. Dit is nuttig zodat het stuk tijdens het printen niet zou loskomen.

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de fijne ontmoeting & samenwerking.
    Ik wens jullie veel succes toe bij het maken van jullie 3D Printer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi

    Zo te zien zijn jullie goed vertrokken met het zamelen van de verschillende (puzzel)stukjes voor de uitwerking van de praktische realisatie.
    Tof is dat er contact wordt gemaakt met externe leerkrachten die met hun expertise en het beschikken over de nodige toestellen jullie een flinke duw in de rug kunnen geven.
    Mag ik misschien er toch op wijzen dat , wanneer men een tekst in een site of blog publiceert, men moet beseffen dat vanaf dat ogenblik de ganse wereld kan meekijken en meelezen wat er geschreven wordt. Vandaar dat ten allen tijde schrijffouten moeten vermeden worden.
    Gelieve daarom het volgende in de tekstjes hierboven te willen corrigeren:
    deze zijn moeilijk na te maken, vandaar dat we ze laten printen; dit is ideaal voor ons onderwerp dat er ook materiaal gebruikt wordt dat geconstrueerd wordt door een 3D printer zelf.
    dit zorgt ervoor dat het stuk tijdens het printen niet in elkaar zou zakken.


    M. Platteeuw.

    BeantwoordenVerwijderen